Kæmpe aksialventilator til lavt tryk

ebmpapst har udviklet en aksialventilator med en diameter på hele 1,5 meter, som kombinerer den energibesparende og effektive EC-teknologi med et ventilatorhjul med unikt design.

Store aksialventilatorer anvendes som regel i lavtryksapplikationer, hvor der kræves effektiv transport af store luftmængder, f.eks. i luftkølede varmevekslere, tørkølere, køletårne og kondensatorer.

Den ekstrem robuste impeller er fremstillet af glasfiberarmeret polyester. Bladet garanterer en effektiv dæmpning af mekaniske vibrationer og kræver minimal vedligeholdelse. Kombinationen med ebmpapst EC-motorer giver en luftmængdekapacitet på op til 84.000 m³/h, hvilket gør den nye ventilator ideel for applikationer med trykniveauer op til 150 Pa.

Styring efter behov sparer penge og reducerer støj
Store aksialventilatorer er meget udbredt i køleanlæg til supermarkeder og datacentre, og for virksomheder i boligområder er det vigtigt at udforme systemet, så lydniveauerne bliver så lave som muligt.

Den integrerede styring i ebmpapst EC-ventilatorer gør det enkelt at regulere og tilpasse driften til det aktuelle behov. Over et døgn kan behovet variere kraftigt, og det er typisk mindst om natten, hvor det også er vigtigt, at ventilations- og kølesystemerne forstyrrer omgivelserne så lidt som muligt.

Muligheden for præcis ventilatorstyring har også stor økonomisk betydning, da den opnåede energibesparelse er betydelig i sammenligning med ældre ventilatorer, som bare har en tænd/sluk-funktion.

Den nye aksialventilator er som de fleste andre ventilatorer fra ebmpapst en komplet ventilatorløsning med styring, motor og impeller – klar til at blive installeret som Plug & Play. Og den lever selvfølgelig op til Ecodesigndirektivet for ventilatorer (ERP).

Kæmpe aksialventilator til lavt tryk og store luftmængder
Kombinationen med ebmpapst EC-motorer giver en luftmængdekapacitet på op til 84,000 m³/h, og den nye ventilator er ideel til applikationer med trykniveauer på op til 150 Pa.